Packningsguide för möbler och hushållsartiklar

Packningsguide för möbler och hushållsartiklar


Att packa ner möbler kan kännas överväldigande. Var börja? Hur ska allt få plats i förrådet eller källaren? Oroa dig inte, vi har sammanställt några enkla tips som alla kan följa för att förvara möblerna rätt.


Eurobox og City Self-StorageMöbler i ett hem soffa bord stolar med fönster

Packa och förvara möbler och hushållsartiklar rätt

Packa ihop varje rum eller liknande objekt tillsammans och skruva isär de större objekten, såsom bord och sängramar för att spara utrymme. Ta bort lösa hyllor och bordsben. Fästdelar såsom skruvar och liknande, läggs i påsar som tydligt märks med sitt innehåll.

Möbler som riskerar att bli skadade bör svepas in i plast eller wellpapp. Madrasser, tygmöbler och mattor skall plastas in för att skydda mot damm och smuts. Prydnadssaker förpackas i bubbelplast och skall packas ihop i en stor flyttlåda. Lampskärmar bör skruvas av lamporna och packas i en separat påse för att skydda dem mot smuts och stötskador.

Detta behöver du

  • Bubbelplast
  • Wellpapp
  • Flyttfiltar
  • Påsar
  • Trassering
  • Stora flyttlådor
  • Märkpenna

möbler och hushållsartiklar

Paketera och packa rätt


Montera loss 

Börja med att montera loss alla större möbler, ta bort alla lösa hyllor, bordsben, lampskärmar och annat som sticker ut, på så vis sparar du plats!

Markera lösa delar

Glöm inte att markera de lösa delar så att du vet var de tillhör. Skruvar och liknande lägger du i påsar som du markerar och tejpar med tillhörande möbler.

Skydda prydnadssakerna

Prydnadssaker lindas in i bubbelplast och packas i flyttkartonger. Lampskärmar kan du packa i en påse eller bubbelplast för att skydda mot smuts och stötskador. Glöm inte att markera flyttkartongerna med “HANTERAS VARSAMT”, “DENNA SIDA UPP” och “GLAS”.

Skydda glas och kristall

Använd glas- och tallriksindelare i flyttlådorna.Slå in varje föremål i silkespapper. Packa i stabila lådor som håller formen och kan staplas på varandra. Märk lådorna med “HANTERAS VARSAMT”

Lägenhet med möbler
Pirra används för hjälp med flytt av möbler

Tips

Transportera möbler och hushållsartiklar rätt


Skydda möblerna under transporten

Möbler som riskerar att bli skadade bör svepas in i plast eller wellpapp. Vill du vara extra noga kan du såklart använda dig av båda. Lindar du in med wellpapp, kan du se ifall du eller någon annan råkat stöta till möbeln i något under frakten.

Tunga möbler kan bli jobbigt att flytta, och du kan råka tappa och skada dem. Använd dig av flyttfiltar, pirror eller bärselar. Se vad det kostar att hyra pirra här. Våra flyttfiltar hittar du i våra bemannade butiker. Pris för uthyrhing av bärselar hittar du här.

Tips

Förvara möbler rätt


Skydda möblerna under förvaringen 

Ska du långtidsförvara möblerna är det viktigt att du skyddar dem. Allt som är gjort av tyg behöver plastas in för att skyddas mot damm, annat smuts och skadedjur. För madrasser finns speciella madrassöverdrag. För kuddar och annat material går det bra med förvaringssäckar eller kartonger som du sedan lindar in med pallplast.

För prydnadssaker och lampskärmar gäller samma under förvaring som under transporten.

Hitta flyttmaterial här. Men observera att vi har ett betydligt större utbud i våra bemannade butiker.

Utnyttja utrymmet och förvara rätt

De flesta tror att de behöver större förråd än vad de gör. Det är viktigt att utnyttja höjden! Var noga med att packa allting i likadana flyttkartonger som du kan stapla, monterar loss alla delar som sticker ut, sätt möbler som går på högkant, och tryck inte bara in allt i förrådet eller källaren, då får du plats med mer än du tror.

Ska du hyra förråd och är osäker på hur stort förråd du behöver? Kolla in vår storleksguide och hitta rätt förrådsstorlek här.

Relaterat: Har du ingen plats för möblerna? Hyr ett förråd här.

Möbler i förråd

Se fler pack- och förvaringstips


Bild på keyboard

Packningsguide för elektronik och vitvaror

Se våra tips på hur du bäst packar och förvarar elektronik och vitvaror för att de inte ska ta skada här!

uppstaplade jeans

Packningsguide for kläder och textiler

Ska du packa och förvara kläder och andra textilier? Läs våra tips på hur du bäst gör det här.

Bubbelplast med tejp och sax

Användning av bubbelplast och wellpapp

Hur skyddar du dina ägodelar med bubbelplast och wellpapp på bästa sätt? Hitta svaret här!

Reservera ett förråd redan idag

Vi kan hålla ett förråd åt dig, utan förpliktelser

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA