Dags för vårstädning!

Nu är vi mot slutet av mars och vårstädning börjar närma sig, men hur gör man det på bästa sätt? Det kan tyckas som en väldigt seg grej att göra, men oerhört viktigt för hålla det fräscht, då det bara sker 1 gång per år så kan det vara värt att ta tag i det. Men läs här och bli motiverad och inspirerad av att ta tag i vårstädningen!

dags för vårstädning

Samla familjen

Normalt skriver vi om att samla ihop alla sina prylar för förvaring, men för denna dag så behöver du samla din familj. Få både dom vuxna och barnen att göra vårrengöringen, så det blir ett gemensamt arbete, på så sätt blir det effektivare och roligare. Gör en checklista över det som ska göras och dirigera ut arbetet till allesammans. Sen är det bara att sätta på lite musik och försöka ha så roligt det bara går!

Vad sägs om mat?

Något som är oundvikligt och ack så nödvändigt är att få i sig mat. Dagen måste börjas med en stabil frukost, så man har energi för hela dagen, då alla andra måltider lär vara något snabbare och enklare att få i sig. Något att tänka på är även snacks! Alltid bra att ha tillgängligt och göra dagen trevligare.

Vart ska man börja?

Ett litet tips är att börja med att ta all textil och saker som ska tvättas till tvättmaskinen, när städningen väl är färdigt så har du fräscha lakan och andra textiler redo. – Finns det något bättre än rena sängkläder? Sen är det bara att ta det rum för rum!

Ta tillfälle i akt och släng det som inte behövs!

När du börjar tömma bokhyllan för att torka rent så kan du snabbt inse att det finns för många små prylar som bara ligger och tar plats. Vårstädningen är ett oerhört bra tillfälle att faktiskt slänga bort prylar som inte behövs. Något bra kan vara att ha ett par flyttkartonger redo. Även smart att göra detsamma för kläder – Varför inte ge bort kläder som inte används längre? Samtidigt som du gör mer plats för nya kläder. Om det är så man vill spara allt så kan man ju ta tillfälle i akt och lägga dessa flyttkartonger på vinden eller ett litet förråd. Se vilka lösningar vi erbjuder här.

Dags att lägga undan vinterkläderna

Något som kommer med vårstädningen är ju att vädret blir bättre vilket innebär att alla dessa lager kläder du har liggande i hemmet inte behövs! Nu är det dags att lägga undan jackan, halsdukarna, vantarna m.m. Det finns dock flera saker att tänka på när man ska göra detta så kläderna behåller sitt skick, vi har skrivit några tips här för att underlätta för er.

Så kortfattat:

  • Samla familjen.
  • God frukost.
  • Starta med att sortera textiler och dylikt.
  • Röj bort det som inte behövs.
  • Lägg undan vinterkläderna och allt annat som har med vintern att göra.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Däckförvaring, bild på bil

Däckförvaring

Felaktig däckförvaring kan förstöra dem, och det kan vara en dyr affär. Ta därför del av våra däckförvarings- tips nedan och förläng istället dina däcks livslängd!

Person bland flyttkartonger som grubblar över att flytta isär

Flytta isär: tips för att underlätta processen

Nu har ni bestämt er för att flytta isär. Det sista ni vill behöva tänka på är allt som behöver göras. Tyvärr är det inte oftast så enkelt, därför har vi sammanställt några tips för att göra processen enklare. Läs vidare!

Två personer bland flyttkartonger som är glada över att flytta ihop

Att flytta ihop: några nyttiga tips

Att flytta ihop är en spännande fas i livet. Men det är även mycket som ska tas tag i innan flytten. Vi har sammanställt några enkla tips för att ni som ska flytta ihop får en smidigare flytt. Läs vidare!

Tömma dödsbo, en bild på antika prylar

Tömma dödsbo: några tips för att underlätta processen

Har en närstående gått bort? Är det svårt att veta var börja under denna sorgsna tid? Vi har sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA
searchclose