Få inte skador på trädgårdsmöblerna

Nu är vintern här, och trädgårdsmöblerna har slutfört sitt uppdrag under sommaren. Men vad ska du göra för att hålla dem fina och fräscha till nästa gång? Hur undviker du så att dina möbler håller sig oskadade under vintern?

Om vi ​​tittar på leverantörer av utemöbler ser vi att alla rekommenderar starkt att möblerna underhålls innan de tas bort för förvarning. Om du har tid, är det absolut bäst att följa instruktionerna om hur din trädgårdsmöbler ska tas hand om och ge dem lite uppmärksamhet innan de tas bort för vintern.

Förvara torrt

Att tvätta möblerna kan vara bra. Då får du bort smutsen från möblerna som skapats under användningstiden och möblerna håller sig fina längre. Det är därför viktigt att om du väljer att tvätta möblerna att du kontrollerar så att det inte finns smuts efter, och låter dom torka så att inte fukten lagras och mögel bildas.

Du kan också överväga var du lagrar trädgårdsmöblerna. De flesta trädgårdsmöbler skall helst förvaras i varma klimat och ventilerade utrymmen. Många av oss har kanske inte möjligheten att förvara våra möbler inomhus, men då finns det andra alternativ. Om du ska förvara möblerna under tak, i ett uthus eller i garaget, oavsett så borde det finnas ventilation för att de skall stå torra och så att mögel förhindras.

Om du förvarar dina möbler under en presenning är det viktigt att det inte blir för tätt mellan möblerna eftersom att då försämras ventilationen. Se till att du får bra ventilation under presenningen, och sätt dom också ovanpå presseningen så att möblerna inte står på marken.

Temperatur vid förvaring

Om du inte har gjort det förut så kan det vara lite klurigt att veta vilken temperatur dina möbler ska förvaras i, det kan vara viktigt att veta då dina möbler kan ta skada om de förvaras för länge i fel temperatur. Utemöblerna borde stå i samma temperatur som det är ute då möblerna annars kan spricka.

Om du har trädgårdsmöbler som inte tål minusgrader, och som ska ha en stabil temperatur under hela vintern, kan de hållas säkra i ett av våra klimatkontrollerade förråd. Men kom ihåg – se till att möblerna är torra när du sätter in dem.

Kontakta oss

Har du fler funderingar, behöver hjälp med att handla flyttmaterial eller vill hyra förråd? Tveka då inte att höra av dig till oss. Kontakta din närmaste anläggning redan idag. Eller ring oss på: 0200 22 50 70

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Jul oväntad vänlighet

En jul med oväntad vänlighet

Under den kalla men mysiga juletiden samlas de flesta familjer kring middagsbordet och granen. De flesta hem är dekorerade med ljus och julpynt, vilket ger än varm och mysig känsla.

Cykelförvaring på vägg i ett sovrum

Cykelförvaring

Ta del av några enkla cykelförvaringstips.

Två personer sitter på golvet i ett rum som renoveras

Renovering källare

Har du äntligen bestämt dig för att renovera källaren så du kan organisera alla dina ägodelar du samlat på dig genom åren? Då har du kommit rätt, läs vidare för att få en smidig renovering.

Halloween

Halloween – en (o) trevlig tid?

Halloween är tiden för läskiga utklädnader, pumpor och “bus eller godis”. Framförallt kan vi se spöken, spindelväv, fladdermöss och skelett överallt. Vi får även ofta höra att sättet vi firar halloween på är amerikanskt.

Halloween och själva firandet handlar om att portarna mellan vår värld och eftervärlden öppnat sig, och att de döda går bland oss levande.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA