Få inte skador på trädgårdsmöblerna

Nu är vintern här, och trädgårdsmöblerna har slutfört sitt uppdrag under sommaren. Men vad ska du göra för att hålla dem fina och fräscha till nästa gång? Hur undviker du så att dina möbler håller sig oskadade under vintern?

Om vi ​​tittar på leverantörer av utemöbler ser vi att alla rekommenderar starkt att möblerna underhålls innan de tas bort för förvarning. Om du har tid, är det absolut bäst att följa instruktionerna om hur din trädgårdsmöbler ska tas hand om och ge dem lite uppmärksamhet innan de tas bort för vintern.

Torra och luftiga

Att tvätta möblerna kan vara bra. Då får du bort smutsen från möblerna som skapats under användningstiden och möblerna håller sig fina längre. Det är därför viktigt att om du väljer att tvätta möblerna att du kontrollerar så att det inte finns smuts efter, och låter dom torka så att inte fukten lagras och mögel bildas.

Du kan också överväga var du lagrar trädgårdsmöblerna. De flesta trädgårdsmöbler skall helst förvaras i varma klimat och ventilerade utrymmen. Många av oss har kanske inte möjligheten att förvara våra möbler inomhus, men då finns det andra alternativ. Om du ska förvara möblerna under tak, i ett uthus eller i garaget, oavsett så borde det finnas ventilation för att de skall stå torra och så att mögel förhindras. Om du förvarar dina möbler under en presenning är det viktigt att det inte blir för tätt mellan möblerna eftersom att då försämras ventilationen. Se till att du får bra ventilation under presenningen, och sätt dom också ovanpå presseningen så att möblerna inte står på marken.

Temperatur vid förvaring

Om du inte har gjort det förut så kan det vara lite klurigt att veta vilken temperatur dina möbler ska förvaras i, det kan vara viktigt att veta då dina möbler kan ta skada om de förvaras för länge i fel temperatur. Utemöblerna borde stå i samma temperatur som det är ute då möblerna annars kan spricka. Om du har trädgårdsmöbler som inte tål minusgrader, och som ska ha en stabil temperatur under hela vintern, kan de hållas säkra i ett av våra klimatkontrollerade förråd. Men kom ihåg – se till att möblerna är torra när du sätter in dem.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Städning dödsbo: Bild på äldre stol och vitrinskåp med blommor och spegel på

Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA