7 Life hacks till små hem – Få platsen tillbaka

Bor du trångt som jag? Då känner vi säkert likadant, att man har alldeless för mycket möbler för ens lilla bostad men dessa möbler kommer ju användas i ett senare skede när man väl har ytan för det. Varför inte låta oss ta hand om dina möbler så länge? Samtidigt som vi ger dig några rymliga lösningar.

Det finns två viktiga punkter att ha i åtanke när man bor litet.

  • Se till att hålla golvet så tomt och fräscht som det bara går.
  • Ta fördel av höjden ifall du har möjlighet. Desto mer som hängs på väggar och läggs på hyllor desto mer plats får du på ditt golv.

Det kan vara enklare sagt än gjort, eftersom de flesta möbler är gjorda för att uppta golvyta. Nedan hittar du flera idéer om hur du får ett rymligt och praktiskt hem i de minsta utrymmen.

Av med deras… ben!

Något man kanske inte har tänkt på är just ben och nej jag snackar inte om ben på en människa, utan benen på dina bord, benen på stolarna och alla andra möbler du har som har ben. Hur skulle ens hem se ut ifall vi valde att ta bort alla ben och istället lösa det på ett annat sätt?

Nedan ger jag några tips kring vad för lösningar man kan fixa.

Flytande skrivbord

En sak som snabbt kan ta mycket yta är ett skrivbord. Istället för att använda ett skrivbord med ben som tar mycket plats kan man använda sig av en hylla som sätts fast i väggen och använda det som en skrivbord.

Matbord på begäran

Du kan skapa ditt eget matbord på begäran med ett väggmonterat matbord som kan vikas ihop när det inte används. Lägg upp stolarna på ett par krokar samtidigt och ta dem bort också. Det är smart för ett smalt kök med lite utrymme.

Hängande nattduksbord

Även små bord kan hängas upp. Ser väldigt fräscht och modernt ut, antigen genom trådar från taket eller så kan du även montera fast små hyllplan i väggen, enkelt och fräscht.

Använd höjden

Något man alltid kan använda är just höjden av ens hem. Att bygga en avlång hylla där du har ett par lådor där du kan lägga säsongplagg och dylikt. Detta sett ger dig mycket mer yta för annat. För hur ofta slänger man inte mössor och tjocktröjor i något hörn så tar de onödigt med plats.

Spegel, spegel på väggen där

Ett bra knep för att få ett rum att se större ut är att ha en spegel istället för tavlor på väggen. En stor spegel får rummet oftast att se dubbel så stort ut.

Monterad bokhylla på väggen

Annat knep är att ha ett avlångt hyllplan monterat på väggen som en bokhylla.

Sängen

Oavsett om du är höjdrädd eller inte så är ett sovloft en utmärkt idé när det gäller att spara in på ytan. En säng tar väldigt mycket plats och ifall du har en liten enrummare så är detta absolut något att tänka på. Det kan vara skillnaden på att få plats med en soffa eller inte.

Och resten …?

Ibland finns det inget utrymme för allting. Du kanske redan har ett skrivbord, säng, matbord och andra möbler men vart ska allt detta hamna? Vi erbjuder förrådslösningar efter alla möjliga behov. Kontakta vår expert personal redan idag så kan dom hjälpa dig med allt som kan tänkas!

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

flytta ut innan du kan flytta in

Vad gör du när du måste flytta ut innan du kan flytta in i det nya hemmet?

Det är inte ovanligt att du måste vara ute ur det gamla boendet innan du ska flytta in i det nya. Men hur ska du lösa problemen som uppstår när du hamnar i denna situation? Läs vidare så får du svaret!

Fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det här bör du göra innan du fotograferar lägenheten som du ska sälja

Det finns många som säljer eller hyr lägenheter, och kanske planerar du att göra detsamma? Tillsammans med fastighetsmäklaren Truls Hauge, VD för PROA Eiendomsmegling Lørenskog, i Norge, har vi samanställt tips om vad du kan ta del av innan du fotograferar lägenheten inför försäljning. Truls har haft upp till 3000 visningar, och har mycket erfarenhet av vad som fungerar när man ska sälja ett hem.

Göra en månad innan du ska flytta

Vad behöver du göra en månad innan du ska flytta?

Flyttdagen börjar närma sig. För att du ska kunna slappna av och slippa tänka på allt själv, har vi sammanställt en lista med saker du behöver komma ihåg att göra en månad innan du ska flytta.

Två personer som flyttpackar i kartonger

Flyttpackning

Flyttpackning kan ta längre tid än du tror. Dessutom är det mycket att tänka på när man ska flyttpacka. Det räcker inte att slänga allt i flyttkartonger. Läs vidare och få en smidig flytt.

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA