Gör ditt hem redo för sommaren – Tre utrymmen som behöver extra kärlek

Skulle ditt hem också behöva förberedas inför sommaren och dess härliga grillkvällar? Läs vidare för att se hur vår kollega förberett sitt hem.

Vi vet att du är redo inför sommaren, men är ditt hem det?

Nu är det snart sommar. Det är underbart med varmt väder, längre dagar och mindre kläder att släpa runt på. Vinterjackorna, mössorna, halsdukarna och täckbyxorna hänger nu i hallen och vinterskorna tar onödigt med plats på skohyllan. Där finns det inte mer utrymme, så sandalerna och jeansjackan slängs på golvet. Så ser det ut hemma hos vår kollega, som delar med sig om hur hon har förberett sitt hem inför sommaren.

Rensa i hallen

Hallen vid min ytterdörr är fylld med vinterkläder, så att man knappt kommer in genom dörren. Får jag eller min partner besök, vet de inte vad de ska göra med sina ytterkläder. Därför bestämde vi att det var dags att röja upp. Lyckligtvis arbetar vi båda på City Self-Storage, så det löste vi fort.

Kom ihåg plastpåsar, lådor och galgar

Våra plagg hängde vi upp med galgar och plastpåsar över i klädgarderober. Hattar, vantar och vinterstövlar tvättades och putsades, och lades efter det in i kartonger. Nu är vi säkra på att allt är redo inför nästa vinter. När vi ändå var i förrådet, så hämtade vi hem parasollen och kolgrillen som stått där över vintern.

Rensa trädgården och skjulet

Jag har inte längre ett skjul, men jag kommer ihåg från när jag var barn att det var en mardröm att gå in dit efter en hel vinter. Under vintern kastades trädgårdsmöblerna, redskapen och andra saker in utan någon hänsyn, då det ändå inte ska användas på ett bra tag. När skjulet är så rörigt, är den bästa lösningen att ta ut allt och sedan börja organisera.

Sortera och prioritera

De saker du behöver under sommaren, bör prioriteras, organiseras och ställas där de ska stå. Låt exempelvis grillen stå ytterst så du enkelt kan dra ut den inför spontana grillkvällar. Vinterverktygen får plats i kartonger och kan skickas till förvaring, och saker som ska återvinnas ställs i en annan hög. Tvätta vinterverktygen väl, och ställ de i ett förråd så de inte står i vägen under sommaren.

Rengör taket/ i källaren

I min källare, som tillhör min lägenhet, har jag gamla möbler, lampor, skyddsglasögon och kläder. Det var helt proppfullt, och jag kunde inte hitta mina sommarkläder. Så jag och min partner röjde upp även där, så att det är mer hanterbart.

Saker med sentimentalt värde

Allting samlades och gicks igenom. Var det något vi skulle behöva? Nej? Ut med det! Även fotoalbum och andra saker av känslomässigt värde kollades igenom- som mormors ljusblå ullsoffa. Då det kan vara kallt och fuktigt i källaren, flyttade vi alla viktiga saker till vårt förråd på City Self- Storage. Vi satte upp några gramla hyllor för att organisera i källaren, och nu är det snyggt och klart inför sommaren.

Kortare sagt:

  • Rensa i hallen, och lägg kläder i påsar och skor i kartonger
  • Rensa i trädgården och skjulet- sortera och prioritera det som som du har användning för
  • Rensa i källaren/vinden och flytta det viktiga till förrådet. Organisera även rummet med hyllor.

Läs här om du vill ha hjälp med att packa dina saker i förrådet.

Om City Self-Storage

City Self-Storage startade i Norge år 1993, och har idag avdelningar i Danmark, Norge och Sverige. Vi har många års erfarenhet av lageruthyrning, och är alltid på jakt efter de bästa lösningarna för våra kunder – både privatpersoner och företag. I våra butiker hittar du våra förvaringsexperter, allt som har att göra med pack- och flyttmaterial samt möjlighet att hyra utrustning och andra tjänster relaterade till flytt och förvaring.

City Self-Storage är ett företag som ingår i Self Storage Group ASA.

Förvaring företag: hyllor med förvaringskartonger

Förvaring företag: hur går det till?

Har du ett företag och är i behov av förvaring och godsmottagning? Vi erbjuder både förråd och tjänster för företag i behov av förvaring.  

Städning dödsbo: Bild på äldre stol och vitrinskåp med blommor och spegel på

Städning dödsbo

Har en närstående gått bort? Vi förstår att städning av dödsbo är en sentimental process. Vi har därför sammanställt lite tips för att förenkla processen. Läs vidare!

 

Organisera förrådet

Organisera förrådet med dessa enkla tips!

Nu är våren äntligen här och det innebär vårstädning för många. I det ingår även att organisera förrådet eller organisera garaget och det gör du enkelt med dessa tips!

Rensa förrådet. Bild på stökigt förråd

Rensa förrådet enkelt med dessa tips

Är det dags att rensa förrådet? Det är en tidskrävande uppgift som man helst undviker att ta tag i. Ta del av våra tips för att underlätta processen.

 

*Rabatterbjudandet gäller endast nya kunder och kan inte kombineras med andra erbjudanden
Copyright All Rights Reserved © 2020 Self Storage Group ASA